A 1169/2011 EU rendelet II. MELLÉKLETÉBEN találhatóak azok az anyagok felsorolva, amelyek veszélyt jelenthetnek az ételallergiában, vagy intoleranciában szenvedőknek.
Glutént tartalmazó gabonafélék, azaz búza (például tönkölybúza vagy khorasan búza,) rozs, árpa, zab illetve hibridizált fajtáik, valamint a belőlük készült termékek.
Rákfélék és a belőlük készült termékek
Tojás és a belőle készült termékek
Földimogyoró és a belőle készült termékek
Szójabab és a belőle készült termékek
Tej és az abból készült termékek (beleértve a laktózt).
Diófélék, azaz mandula, mogyoró, dió, kesudió, pekándió, brazil dió, pisztácia, makadámia-vagy queenslandi dió és a belőlük készült termékek.
Zeller és a belőle készült termékek
Mustár és a belőle készült termékek
Szezámmag és a belőle készült termékek
Kén-dioxid és az SO2-ben kifejezett szulfitok 10mg/kg, illetve 10 mg/liter összkoncentrációt meghaladó mennyiségben; a számítást a fogyasztásra kész termékekre vagy a gyártó utasítása alapján elkészített termékekre vonatkozóan kell elvégezni.
Csillagfürt és a belőle készült termékek.
Puhatestűek és a belőlük készített termékek.
HIDEG ÉS MELEG ELŐÉTELEK
LEVESEK
KONYHAFŐNÖK AJÁNLATA
SZÁRNYAS ÉTELEK
SERTÉSHÚSBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK
MARHÁBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK
KIEGÉSZÍTÉS
Szárnyas ételek
KIEGÉSZÍTÉS
Sertésből készült ételek